torsdag 27. oktober 2011

Kina borer etter norsk olje

Det kinesiske riggselskapet COSL har i løpet av kort tid etablert seg solid på norsk sokkel. I forrige uke ble den andre riggen i en rekke av (foreløpig) tre overlevert fra verftet i Yantai. Nå skal stålkolossen gå for egen maskin fra Kina, rundt Afrika og opp til Norge - og bore brønner for Statoil.

Egil sitter i styret til COSL, derfor var vi invitert til riggdåp i Yantai - en times flyreise sørøst for Beijing.

Det var en spektakulær opplevelse!

Vi ankom i busser til verftet, og steg ned på den røde løperen. På hver side sto de ansatte oppmarsjert, "sortert" etter farge på kjeledressen - i dette klasseløse samfunnet.


Vi nikket og smilte og vinket på beste klasseløse manér, slik vi har sett på TV.

Egil, like før han skrider inn på den røde løperen

Så var det hilsningstaler og gratulasjoner, med alle de viktigste aktørene plassert oppe på podiet, inkludert Norges ambassadør i Beijing Svein Sæther - utstyrt med navneskiltet "Mr. Svein".

Sjekk forøvrig den kreative dekoreringen med julestjerner, med høyere grønne planter plassert bak!  (og raketter og stjerneskudd koblet sammen i forkant....)


Og etter selve dåpen bokstablig talt braket det løs: Fyrverkeri med dueslipp var et fantastisk skue!





Tradisjonell, kinesisk underholdning på kaikanten er heller ikke hverdagskost for oss nordboere:


Så var det både lunsj og middag, med mer underholdning og kultur. Fantastiske dansere; et musikalsk klaver-vidunderbarn på 9 år; tradisjonell opera, en kunstner som laget bilder med sand i forskjellige farger - og selvfølgelig kinesisk opera.



Vi var ganske inntrykksmette da dagen var over!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar