torsdag 3. juli 2014

En aktiv pensjonist

MS Løven har startet sin pensjonisttilværelse, som fritidsbåt i Indre Oslofjord.

"Løven" eller "Løvebåten" er en 17 fots Rana Plast, åregang 1977. Pappa bestilte den da han arvet Skjellnes, og den ble levert i Kjøpmannsvik i mai 1978. Frem til Skjellnes ble solgt i 2010, har "Løven" vært til hygge og nytte i Blindleia i over tredve år! Såvidt jeg vet har den gått nord til Grimstad minst to ganger, og sør til Kristiansand kanskje 4-5 ganger. Ellers er det strekningen Lillesand - Gamle Hellesund som har vært  "Løvens" område. Det er ikke mange skjær eller trange passasjer i dette farvannet Løvebåten ikke kjenner til!

Så ble Skjellnes solgt, og vår tilknytning til Blindleia tok slutt. Løven ble brått ferskvannsbåt! Camilla og Rudi sørget for båtplass på Øyern, tok ansvar for vedlikehold og vinteropplag - og Løvebåten ble brukt til gjeddefiske, istedenfor makrelldorging.......

Nå har vi fått båtplass ved Ulvøya, og har inngått en avtale med Ida-Marie og Erlend: De tar seg av alt det praktiske med "båthold" - og vi tar regningene. Og så deler vi på båtliv og båtgleder.

I dag tøffet vi over fra Ulvøya til Frognerkilen, og spiste lunsj sammen med Camilla, Rudi og Troy på båten deres. Så dro vi utover langs Fornebulandet og inn mellom øyene utenfor Sandvika, tvers over fjorden utenfor Nesoddtangen og tilbake inn i sundet mellom Ormøya og Ulvøya. Strålende sol, en flott tur! "Løven" er absolutt klar for nye eventyr!

Løvebåten: En sprek pensjonist!



Amandus startet båtturen med å falle overbord - og valgte å være nokså pjuskete i lang tid..... Selvmedlidenhet kan være en god følelse !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar